Lessons and Carols

Ein traditioneller Vorweihnachtsgottesdienst in englischer Sprache, mit vielen der beliebtesten Weihnachtslieder und den klassischen neun Lesungen zur Weihnachtsgeschichte. Seit 2000 gehört "Lessons and Carols" fest zum Stiftskirchenrepertoire. Der „Carol Service“ 2017 findet am Mittwoch,  20. Dezember 2017 um 19 Uhr in der Stiftskirche statt.

Join us to celebrate a traditional English service for the Advent season, sing beloved hymns and carols, and hear the Christmas story. Wednesday, December 20, 2017 at 7 p.m. in the Stiftskirche Tübingen. If you are a native speaker and would like to read one of the lessons, please contact Diane Blaurock at carols -at- stiftskirche-tuebingen.de.

Download poster and flyers.

Singers are welcome to join the Lessons and Carols project choir.

Rehearsals will be held in the auditorium of the German-American Institute d.a.i., Karlstraße 3, 72072 Tübingen. For those of you coming from out of town, the d.a.i. is between the Neckar River and the train station, and parking is available in the parking garage Neckar Parkhaus, Wöhrdstraße 11.

Rehearsals (always from 8 p.m. to 10 p.m.) are on the first three Mondays of December:

• Monday, December 4, 2017
  • Monday, December 11, 2017
  • Monday, December 18, 2017

Warm-ups will be on the evening of the service (December 20) at 6 p.m. on the organ loft of the Stiftskirche.

If you are not yet on our mailing list for announcements, please send us an email at carols -at- stiftskirche-tuebingen.de

“Lessons and Carols” sucht Mithelfer

Auch in diesem Jahr wird es am 20. Dezember wieder den beliebten englischsprachigen Vorweihnachtsgottesdienst „Lessons and Carols“ geben. Dabei gibt es große, aber auch viele kleine Aufgaben, die bei der Vorbereitung anfallen und von Freiwilligen erledigt werden müssen. Möchten Sie mit dazu beitragen, dass es weitergehen kann?
Wir suchen Mithelfer für das Vorbereitungsteam. Ob Sie im Chor mitsingen möchten, Stühle für die Proben aufstellen, beim Kopieren helfen, 5 oder 50 Plakate austragen - oder einfach nur weitersagen, dass es uns gibt, wir freuen uns auf Sie und Ihre Ideen.

“Lessons and Carols” is looking for helpers!

As every year, there are many small and large tasks involved in the preparations for "Lessons and Carols". Would you like to help make sure that the carol service can continue on in Tübingen? Whether you would like to sing in the choir, put up chairs for the rehearsals, help with the copy work, hang up 5 posters (or 50) - or just spread the word, we look forward to your help.

Beachten Sie auch unsere Fotogalerie mit Bildern vom "Carol Service" 2012.   /   Enjoy our Picture gallery from "Lessons and Carols" 2012.

Poster and Flyers to Download.

Bericht vom Schwäbischen Tagblatt, 18.12.2009 "Zehnte Ausgabe von 'Lessons and Carols': Ein Stück Heimat"

Diane Blaurock and Birgitte Rahne
carols -at- stiftskirche-tuebingen.de